Ünvan : EGE KİMYA SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Faaliyet Türü : Üretim-İhracat
Yetkili Kişi : Abdullah ERGEN
Adres : Merkez=Cendere Yolu.No:16-18 Kağıthane / İSTANBUL Fabrika=Kirazca Mah.Okul Sok. Nehirkent / ADAPAZARI
E-Posta : aergen@egekimya.com
Web : htttp://www.egekimya.com

1955 yılında kurulan Ege Kimya, Türkiye’de Endüstriyel Kimyasal üretimi yapmaya başlayan ilk firmalardan biridir. Faaliyette bulunduğu tüm üretim dallarında pazar lideri olan Ege Kimya, gelişmiş teknolojisiyle ve kaliteli & tecrübeli personeliyle, sunduğu ürünlerde ve hizmette üstün kaliteyi garanti eder. Referans numunelerinin uzun süre saklanması müşteri memnuniyetini sağlamak açısından şirket standardı olmanın yanı sıra kalite güvence sistemimizin gereğidir. Laboratuarlarımız ve AR-GE departmanımız, yurtiçi ve ihracat pazarlarındaki endüstriyel kimyasallar sektörünün sürekli artan ihtiyaçlarını karşılayabilmek için devamlı surette çalışmaktadır. Müşterilerin uygulama şartlarını simüle etmek amacıyla her üretim biriminin kendi uygulama pilot tesisi vardır. Ege Kimya’nın sağlıklı büyüme politikası Avrupa, Asya, Orta-Doğu ve Kuzey Amerika’ya büyük ölçüde ihracat yapmasına olanak sağlamıştır. Ege Kimya 1997 yılından beri TS EN ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistemi Belgesine sahiptir ve de CEFIC tarafından başlatılan “Üçlü Sorumluluk” hareketinin kurucu üyelerinden biridir.ISO 14000 belgelendirilmesi için çalışmalar devam etmektedir.
Ege Kimya lastik,kauçuk,deterjan,seramik,vitrifiye,beyaz eşya,boya,zirai ilaç,tekstil,tarım,gıda,yapı kimyasalları,kompozit,kaynak elektrodu gibi birçok farklı sektöre hammadde tedarik etmektedir.

Egesil Kimya A.Ş. Alman Evonik Degussa şirketi ile Ege Grubu tarafından 2001 yılında kurulmuş olan ortak bir şirkettir. Ege Kimya’nın silika ve alüminyum silikat bölümlerini devralarak kurulan Egesil Kimya, bu ürünleri sürekli artan kapasitesiyle yurtiçi ve ihracat pazarlarında büyüyen müşteri portföyüne sunmaktadır.Evonik Degussa’nın uluslar arası silika üretim ve satış organizasyonunda önemli bir pay sahibi olan Egesil Kimya, lastik, kauçuk ve boya endüstrileri için üst düzey bir üretici konumuna gelmiştir.Egesil Kimya A.Ş. 2003 yılından beri TS EN ISO 9001:2000 Kalite Yönetim Sistem belgesine, 2007 Haziran ayı itibari ile TS EN ISO 14001:2004 Çevre Yönetim Sistem Belgesi'ne sahiptir.