Kauçuk Derneği Üyeliğinin Avantajları

KAUÇUK DERNEĞİ ÜYELİK FORMU

 

Firma Adı  
İlgili Kişi  
Telefon  
E-mail Adresiniz  
   

 

Kauçuk Derneği sanayiciden öğrenciye, akademisyenden teknisyene ve kauçukla ilgilenen herkese kucak açmış, teknik ve bilimsel anlamda destek vermiştir. Çıkarttığı yayınları ve verdiği seminerleriyle bir bilgi merkezi olmuştur. Düzenlediği fuarlarla ve sektör toplantılarıyla ticari hayatın gelişimine katkıda bulunmuştur. Sektörün her kesiminin buluşup birbirini tanıdığı, iş birliği ve güç birliği yaptığı bir merkez haline gelmiştir. Bu yönüyle yarattığı sinerjiyle de sektörün gelişimine büyük katkılarda bulunmuştur.

Kauçuk Derneği’nin, Türkiye’nin her köşesinden (çok büyük işletmelerden çok küçük işletmelere, geniş bir yelpaze de) üyeleri bulunmaktadır.

Kapsamı itibariyle konusunda tek dernek olan Kauçuk Derneği, Dünya’nın pek çok ülkesinden kauçuk dernekleriyle iletişim ve işbirliği içerisindedir.

1991 yılının Kasım ayında yayın hayatına başlayan Kauçuk Dergisi 25 yıldan beri yayınlarını aralıksız sürdürmektedir. Kauçuk Dergisi Türkiye'deki sektörel yayıncılığın en eski ve başarılı örneklerinden birini oluşturmaktadır.

Dergimiz, makine, mamul ve kimyasal üreticisi firmaların kauçuk sektörüne katkıları ve fuarlarda sergilenen son teknolojik gelişmeleri sektöre duyurmaktadır. Ayrıca dergimiz sektörümüzde yer alan firmaların geliştirdikleri yenilikleri ve kendileriyle ilgili haberleri ücretsiz olarak sektöre duyurabildikleri bir platform oluşturmaktadır.

Derneğimiz tarafından yayımlanan “Kauçuk” Dergisinde;

·         İstatistikler,

·         Kauçukla ilgili pratik ve teorik bilgiler,

·         Sektörle ilgili dünyadan ve yurttan haberler,

·         Güncel gelişmeler,

 

yer almaktadır.

Derneğimiz üniversiteler ile yürüttüğü yakın ilişkiler neticesinde dergimizin hakemli bir dergi olması sağlanmıştır. Bu bağlamda değerli öğretim üyelerimizden “Yayın Danışma Kurulu” oluşturulmuştur.

Kauçuk Dergisi 40. sayısı itibariyle hakemli dergi olarak yayınlanmaktadır. Yaklaşık 3000 adet basılan ve Türkiye'de irili ufaklı yüzlerce sanayi kuruluşuna, sivil toplum kuruluşuna, üniversitelere ve kütüphanelere gönderilen dergimizin – birinci sayısından itibaren - her sayısı ayrıca web sitemizden de okuyucuya ulaşmaktadır.

kaucukdernegi.org.tr ve rubberassociation.org adresi altında yayında olan internet sayfalarımızda Derneğimizin faaliyetleri ve kauçukla ilgili bilgiler yer almaktadır. Bu sitelerde her üyemizin kendi şifresiyle girip, istediği zaman güncelleyebileceği, resim, fotoğraf ve videolarını yükleyebilecekleri ve dünyayla paylaşabildikleri birer sayfaları yer almaktadır. Üyelerimiz Derneğimizin sayfasının trafiğinden faydalanarak, yurtiçi ve yurtdışından müşterilere kolayca ulaşabilme olanağına sahiptirler. İş yaptıracak firma arayanlar ilk önce Kauçuk Derneği'nin internet sitesine bakarak, buradaki firmalarla iletişime geçmektedir.

Ayrıca e-posta listemiz sayesinde dernek üyelerimizle ilişkilerimizi sürekli sıcak tutmakta, onların görüşlerine başvurmakta, ihtiyaç ve sorunlarını dinlemekte ve bunlara çözüm üretmek için çalışmaktayız. Derneğimize ulaşan her türlü ihale, mal alımı, 2.el mal satımı, seminerler, yurtiçi ve yurtdışından gelen talepler gibi bilgileri anında üyelerimizle paylaşmaktayız.

Sektörümüzü temsilen Kauçuk Derneği Yönetim Kurulu Üyelerinin müdahil olduğu İstanbul Sanayi Odası ile üniversitelerde yeni projelerin geliştirilmesi, bitirme tezlerinin desteklenmesi için olanaklar sağladık, bunların aktarılması için çalışmalarımız devam ediyor. İSO Yönetim Kurulu, Meclisi ve Kauçuk Meslek Komitesi’nde temsil edilen sektörümüzün, İSO’nun sanayicilerimiz için sağladığı olanaklardan maksimum oranda faydalanmalarını sağlamaktayız.

Çeşitli Bakanlıklar ve kurumlarla birlikte yürüttüğümüz projelerde üye firmalarımız yer almakta; problemlerin ortaya konulması ve çözümü konusunda birlikte çalışma olanağı bulabilmektedirler.

Derneğimiz, sektörümüzün dış ticaret platformunda da temsilini sağlamak için İKMİB (İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçılar Birliği) ile birlikte çalışmalar düzenlemektedir. Bu kurum ile birlikte ilk defa Türkiye’de bir Kauçuk Çalıştayı düzenlenmiştir. İhracatın artırılmasına yönelik projelerde birlikte yer alınmaktadır. Derneğimiz dış ticaret konularında da sektörümüzü temsilen, fikri alınan bir kurumdur, bu sayede üyelerimizin sesini bu alanda da duyurmuş olmaktayız.

Derneğimizin 2009 yılında üye olduğu KSP Kimya Sanayi Sektör Platformu 2004 yılında kurulmuştur. Platformun oluşturulmasındaki temel amaç; platform çatısı altında bir araya gelen sektörel dernek ve meslek kuruluşlarının ortak tanım ve ilkeler çerçevesinde eşbirlikteliğini sağlamak, Türk Kimya Sanayi ve alt sektörlerinin temel ekonomik ve mesleki sorunlarını bilinçli bir müşterek bir organizasyon altında çözüme kavuşturmaktır.

Derneğimizin katkılarıyla her sene kauçuk fuarı düzenlenmektedir. Sanayide ve ticarette çok önemli yeri olan fuarlar sektörlerin nabzını tutan ve gelişmelerini sağlayan faaliyetler olarak görülmektedirler. Bu sebepten dolayı Kauçuk Derneği, kauçuk sektöründe üstlendiği sorumluluğu yerine getirerek her sene katılımı artan “Kauçuk Fuarı”nıTüyap’la birlikte düzenlemektedir. “Kauçuk 2016, İstanbul 9.Kauçuk Endüstrisi Fuarı ” bu yıl 24-27 Kasım tarihleri arasında İstanbul-Beylikdüzü’nde düzenlenecektir. Üye firmalarımız indirimli fiyat üzerinden bu fuara katılabileceklerdir. Fuarımızla eşzamanlı olarak 3.Ulusal Kauçuk Kongresi de düzenlenecektir.

2 yılda bir fuarımızla eş zamanlı olarak düzenlediğimiz Ulusal Kauçuk Kongresinde üyemiz firmaların gerek üretimleri, gerek temsilcisi oldukları firmaların iştigal alanlarında, kongre düzenleme kurulunca uygun görülmesi halinde sunum yapma olanağı sağlamaktayız.

Derneğimizin 1988 yılından bu yana, 28 yıldır aralıksız sürdürdüğü Elastomer Teknolojisi 
1–2–3 eğitimleri, kauçuk firmalarının karışım hazırlama, hamurhane, kalite kontrol ve Ar-Ge; hammadde satışı yapan firmaların satış görevlilerini ilgilendiren eğitimlerdir. Tüm eğitimlerimizde, güncel üretim teknikleri anlatılarak, karşılaşılan üretim problemleri eğitimcilerimiz tarafından çözümlenmeye çalışılmaktadır. Bu eğitimlere de üye firmalarımız indirimli olarak katılabilmektedirler.

Kauçuk Sektörümüzün uzun süredir ihtiyaç duyduğu Kauçuk Sektörü Firma Rehberi’ni hazırlayıp dağıtımını yaptık. Üyelerimiz bu rehberde de, ayrıcalıklı olarak ön sayfalarda yer aldılar.

Yurdumuzda ve yurtdışında yer alan Ticaret Merkezleri ile devamlı iletişim halindeyiz. Buralardan gelen talepler de anında üyelerimizle paylaşılmaktadır. 

Yurtdışına, kauçuk sektörü ile ilgili, çeşitli ülkeler tarafından düzenlenen ücretsiz tanıtım gezileri yapılmaktadır. Kauçuk üreten fabrikaların, kauçuk ormanlarının, kauçuk sektör fuarlarının ziyaret edildiği bu geziler için, düzenleyici ülkeler Kauçuk Derneği ile iletişime geçmekteler. Biz de üyelerimize duyurarak bu gezilere veya fuarlara katılmalarını sağlamaktayız.

Yurtdışındaki kauçuk sektörü ile ilgili fuarlar konusunda sektörü, üyelerimizi haberdar edip, talep olması durumunda, kauçuk fuarlarına gezi programları düzenlemekteyiz.

 
     
     
 
Copyright 2013 Kauçuk Derneği

Web Tasarım: CMS Bilişim
Adres: Oruç Reis Mah. Vadi Cad. İstanbul Ticaret Sarayı No:108 K:5 Ofis No: 298-299 Giyimkent Sit.-Esenler-İstanbul

E-Posta: kaucuk@kaucuk.org.tr 

Telefon: 0 212 320 41 67 - 320 63 49

Fax: 0 212 320 64 53