Hakkımızda

1984 yılında İstanbul Sanayi Odası Lastik Meslek Komitesine seçilen arkadaşlar çalışma 1. ve 2. çalışma dönemimiz süresince önümüze gelen sorulardan ve sorunlardan, işkolumuzdaki meslekdaşlarımızın ve muhatap oldukları müşterilerinin kauçuk teknolojisi yönünden bilgiye,eğitime ve bilhassa Türkçe referanslara ihtiyaçları olduğunu gördük.



Bir gün Sakıp Bey o dönemde araştırma-geliştirme çalışmaları çok zayıf olan işkolumuz yönünden nedense büyük ümit kapısı olarak baktığımız Lassa’nın Ar-Ge kısmını da sattığını haber verdiğinde hepimiz bayağı sarsıldık.

En sonunda önümüze onay için gelen yarım sahifelik bir ‘’Usturmaça İhalesi Teknik Şartnamesi ‘’ ndeki bütün bilginin sadece usturmaçanın belirli bir sertlikte olacağı ve kabul muayenesi günü müteahidin sertlik ölçme aletini bilabedel temin etmesi gerektiğini belirten yazısı bizi harekete geçiren son nokta oldu.

Avrupa Birliğinin çok konuşulduğu ve ümitle bakıldığı bir dönemdi.Meslekdaşlarımızın babadan kalma usullerle ve kulaktan dolma bilgi ve formüllerle Avrupaya açılmanın beklendiği günlerde ihracaat yapması neredeyse imkansızdı.

Konuyu Sakıp Beyle değerlendirdik.Çok olumlu buldu ve gereken desteği vermeğe çalışacağını söyledi.Sözünü de ömrü boyunca fazlası ile yerine getirdi.Kendisini rahmetle anıyoruz.

Kurucular olark meslek komitemizden Yavuz Doğan, Sakıp Sabancı,Tuğrul Sirel , İmdat Sivri ve davetle de Bayer Kimyanil den Ali Aşuroğlu, Üniversiteden Prof.M.Bahattin Baysal, Arçelikten Oğuz Açan ve Yusuf Özer ile ilk yönetim kurulumuz oluşturuldu ve 1988 de Kauçuk Derneği kuruldu.
 

 



Dernek merkezi için Ali Aşuroğlu’nun Esentepe Subay evlerindeki dairesini kiraladık.Daha gelirimiz yoktu, cebimizden harcayarak tamirini ve boyasını yapıp gerekli eşyaları aldık.Bu arada üye kaydı başladı ve sayımız süratle yükseldi.

Eğitim çalışmalarına hemen başladık.İlk seminerimizde kauçuk sektöründe yıllardır çalışmış,iş sahibi arkadaşlarımız bile vardı.Bunlardan biri teknik elemanı ile birlikte gelmişti.Kursta ders notları dağıtılacağını duyunca,eskilerin tüm kuşkuculuğu ile yanıma geldi ve ‘’ Abi benim eleman bakarsın çeker gider,notları da beraber götürür,sen onunkileri de ona verme bana ver ‘’demişti.

Yıllarca nereden alındığı belli olmayan , patronun veya ustanın cebinde saklı formüllerle yürütülen iş kolumuz bakın bugün nerelere geldi.

Her yeni seminerde karşımızda pırıl pırıl ,lisan bilen,deneyimli gençler görmek bizleri nekadar memnun ediyor ve huzur duyuyoruz anlatamayız.

Kauçuk Derneğinin çalışmaları sizler destek verdiğiniiz sürece muhakkak çok daha da ileriye gidecek ve birgün bu gelişmede benim de payım var diye siz de muhakkak aynı huzuru duyacaksınız.

Saygılarımla.
Tuğrul Sirel

 
     
     
 
Copyright 2013 Kauçuk Derneği

Web Tasarım: CMS Bilişim
Adres: Oruç Reis Mah. Vadi Cad. İstanbul Ticaret Sarayı No:108 K:5 Ofis No: 298-299 Giyimkent Sit.-Esenler-İstanbul

E-Posta: kaucuk@kaucuk.org.tr 

Telefon: 0 212 320 41 67 - 320 63 49

Fax: 0 212 320 64 53